Anasayfa / Haberler / 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü

"15 Temmuz, Milli Birlik, Demokrasi ve dayanışma günüdür. 15 Temmuz'un önemini unutmayacağız ve unutturmayacağız. Millet olarak kendi silahlarımızla sırtımızdan vurularak aldığımız yaranın, kaybettiğimiz şehitlerimizin ve 15 Temmuz kahramanlarının kalbimizdeki yeri çok farklı ve çok derindir. Alçak terörist darbecilere, hain FETÖ çetesine karşı hakkı savunmak, milli iradeyi savunmak için hayatlarını siper eden 248 şehidimiz, 2 bin 193 gazimizi minnetle anmak için ne yapsak az gelir. FETÖ'nün terörist bir işgal gücü olarak kurulup büyütüldüğünü çok acı bir şekilde öğrendik ve gördük.

Sayın Cumhurbaşkanımızın dirayetleri sayesinde bu mücadelenin en güçlü şekilde devam etmesi bir teselli kaynağımız olmakla birlikte ülkemiz için bir güvencedir. Fakat hala bu mücadelenin önemini anlamayanlar, gerekli mücadeleyi yürütmeyenler, at izini it izine karıştırarak sulandıranlar, dikkatleri başka yöne çekerek bugünü unutturmaya çalışanlar olduğunu esefle görüyoruz. Bu mücadele siyasi bir dava, siyasi bir mücadele değildir, geçici bir mücadele hiç değildir. Bu bir milli mücadeledir. Devletin bekası meselesidir. Darbe girişimi aslında bir işgal girişimidir. Türk milleti her zaman olduğu gibi hainlere gereken dersi vermiştir.

15 Temmuz'da olduğu gibi her zaman Cumhuriyetimizin, Demokrasimizin ve Milli İradenin yılmaz savunucusu olduğumuzu belirtir, 15 Temmuz şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve rahmet duygularımla anar, şükranlarımı sunarım."

Talip ŞEN

Gülyalı Belediye Başkanı